
mula2 susu tadi tuh dibancuh supaya menjadi air susu..kasik manis lebih pun takpe..nak sedap kene kasi susu lebih la...bila dah bancuh..masukkan tepung kastad tadi dan kacau sehingga sebati...kalau nak biar puding tuh lembik2 ala-ala sedap je dihirup..kurangkan tepung..tapi kalau nak kasi keras macam dalam gambar atas tuh..bubuh banyak pun takpe...bila dah masukkan kastad dalam susu..kacau sehingga sebati..bila dah sebati..masukkan pula jagung tadi tuh..kemuan kacau lagi...bila dah sebati...letakkan atas api yang tahap kepanasannya sederhana...dan kacau....jangan berhenti kachau puding tersebut sehingga dia menjadi pejal....maknanye..kene kacau sentiasa la..bukan lama pun..paling lama 30 minit je...bila dah nampak macam dah pejal...bleh tutup api...then pindahkan puding tersebut ke dalam acuan....biar sejuk..bleh makan.....Cuba jangan tak Cuba....