Wednesday, February 3, 2010

UST! TOLONG BUAT DOA UNTUK MAJLIS KAMI

..boleh je.. amik petang nih yek..kul 4 kang...

nih doa dah siap..baca la nanti yek..

Bismillah hi rahma ni rahim

Dengan nama allah yang amat pemurah lagi amat mengasihani,

Kami panjatkan puji kepada Mu Ya Allah, Tuhan yang menghakimi hari pembalasan, Tuhan yang mencipta seluruh alam, Tuhan yang mencipta malam dan siang, Tuhan yang pengasih, tuhan yang penyayang.

Selawat dan salam ke atas junjungan nabi muhammad s.a.w, kepada isteri-isteri baginda,anak-anak baginda, sahabat-sahabat baginda dan sesiapa yang mengikuti ajaran baginda.

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim

Jadikanlah ............................................................................ sebagai malam yang penuh dengan kerahmatan mu dan keampunan Mu.

Ya Allah,

Andainya rahmatMu kunjung tiba ketika ini,saat ini, detik ini, permudahkanlah hati kami menerima hidayah mu untuk melaksanakan segala tuntutan agama Mu,

Ya Allah,

Andainya kemurkaan Mu memuncak tiba, kami amat memohon keampunan Mu, janganlah Engkau menyeru malaikat Mu menjemput ajal kami dalam keadaan kami leka kepada Mu, Janganlah engkau mencabut nyawa ini ketika kami leka dengan tipu daya nikmat keindahan dunia Mu

Sesungguhnya kami telah menganiaya diri kami sendiri dengan melakukan pelbagai maksiat terhadap mu, mengingkari tuntutan mu dalam memelihara aurat kami, meninggalkan dan meringankan tuntutan solat kepada Mu, mementingkan urusan dunia melebihi urusan terhadap Mu dan jika Engkau tidak mengampuni kami serta memberi rahmat kepada kami, nescaya kami termasuk orang-orang yang dilaknati oleh Mu.

Ya Allah

Tutupilah diri kami dari azab neraka Mu, seperti mana kami menutupi aurat kami di dunia ini, jauhi kami dari azab neraka mu, seperti mana kami menjauhi diri kami dari melakukan maksiat terhadap mu. Dirikan untuk kami syurga Mu, seperti mana kami mendirikan solat terhadap Mu, alunkan kami dengan alunan khabar gembira Mu sepertimana kami mengalukan zikir terhadap Mu.

Ya Allah, kami memohon kepada-Mu curahan rahmat dari sisi-Mu, yang dengannya hati kami mendapat petunjuk, terkumpul segala yang bercerai-berai dan terhimpun segala yang terpisah-pisah, tertolak segala fitnah atas diri kami dan bertambah baik urusan agama kami, terpelihara segala sesuatu yang jauh dari kami dan terangkat apa yang dekat dengan kami, disucikan segala perbuatan kami dan dicerahkan wajah kami dengan cahaya –Mu , diberi ilham menuju petunjuk dan terpelihara diri kami dari segala sesuatu yang menjelekkan.

Amin...amin...ya rab bal alamin.