Tuesday, May 25, 2010

GURU DISARANKAN MEMPUNYAI ILMU PERSILATAN

guru sekolah disarankan belajar ilmu pertahankan diri. saranan ini lebih bijak dan baik jika dibandingkan dengan cadangkan agar guru mempunyai lesan mengajar. kebiadaban pelajar yang berada ditahap melampau.ditambah dengan sistem pendidikan yang kurang mengutamakan didikan rohani serta ibubapa yang sering mempertahankan kesilapan anak.ditambah dengan budaya ahli politik yang suka mengejar populariti amatlah menakutkan. hari ini.seorang lagi guru ditumbuk bertubi2 oleh seorang pelajar yang berusia 13 tahun.akibat didera kerana tidak membawa buku teks.datang sekolah tak bawa buku. kalau tak bawa cangkul...parang.pisau tebas.logik juga.berita lanjut klik sini

semoga allah s.w.t menjadikan kejadian itu sebagai kaffarah (hapus dosa2 lama & meningkat darjat keimanan ) kepada guru tersebut. dan kejadian ini juga diharap dapat menjadikan titik mula kehidupan mulia pelajar tersebut jika dia menjadikan iktibar terhadap tindakan yang dikenakan terhadapnya.

kepada kelab2 peninju malaysia yang tidak mempunyai pelapis.sila ambil pelajar tersebut kerana beliau mempunyai semangat juang yang tinggi dan keberanian yang hebat.pasti malaysia akan mempunyai peninju yang hebat suatu hari nanti jika pelajar tersebut dilatih menjadi peninju. jangan dibuang tanpa dibuat apa2 saranan. kelak ia makin menyusahkan kita..maka lahirlah kisah cucu iblis.berita lanjut klik sini.

SURAT UNTUK LHDN


mengapakah ku di salahkan! mungkin itu adalah luahan rasa pekerja2 di LHDN. dosa merekakah mengutip hasil.mereka ikut perintah jugak.senang cerita makan gaji ngan kerajaan je.so jangan marahkan mereka.