Tuesday, October 29, 2013

KINI 106 HARI TELAH BERLALU

ini bermakna sudah 106 hari teman tidak berkhidmat secara rasmi dengan kolej universiti shahputra. setelah hampir2 13 tahun berkhidmat dengan UCSA. lama tuh. kalau 13 umur seorang wanita dia dah jadi anak dara. kalau lelaki sudah menjadi teruna.

'hijrah' merupakan alasan paling selamat dan sesuai buat teman. bila sebut hijrah perlu kepada pengorbanan. banyak yg terpaksa dikorbankan. gaji. jawatan. seniority. teman2. kenangan2. student2. dan macam2 lagi..selama 106 hari berada di KIPSAS penah diawal2 minggu 3 kali memandu kereta ke UCSA..setelah tersedar dari khayalan terus memecut kembali ke KIPSAS...

macam mana ? soalan yg biasa ditanya oleh sahabat2.. macam mana apa? suasana. kawan2. tugasan. kompem..semua berbeza.. dua2 ada manis..tapi manis gula kabung tak sama dengan manis tebu. pahit hempedu tak sama pahit daun hempedu bumi. semua ada baik...diri kita yang mencorak perasaan sendiri. terima perubahan. pepatah arab ade kata : ربط الحمار ذي ما يقول صاحبه  mengikut arahan .ikut suasana persekitaran selagi mana tidak bertentangan dengan arahan syariat.