Monday, September 17, 2012

DARI KUANTAN KE LENGGONG

MENGHANTAR STUDENT YANG TERPILIH KE PROGRAM GLOBAL EXCELLENCE & LEADERSHIP. 3 PELAJAR DARI UCSA YANG TERPILIH MIERA, HAKIM & NAIMI. SEMUA TAK PENAH JALAN JAUH. SEBUT JE KITA AKAN SAMPAI KE LOKASI YANG DITUJU DALAM 8 JAM. SEMUA PENSAN.

PILOT TERHANDAL YANG MEMBAWA KAMI KE PUSKEP LENGGONG PERAK. ABG ZUL KEDAH. JIRAN TEMAN JUGAK NIH. MEMANDANGKAN LOKASI JAUH + ANAK2 BUAH TEMAN SEMUA ADA PROG MASING2. MAKA TEMAN LA YANG MERELAKAN DIRI UNTUK MENGHANTAR DAN MENGAMBIL PELAJAR2 TERSEBUT.

SETELAH LEBIH KURANG 6 JAM PERJALANAN DARI KUANTAN SAMPAI JUGA AKHIRNYA KE KUALA KANGSAR BANDAR DIRAJA. LEBIH KURANG 40KM LAGI KAMI AKAN SAMPAI KE LOKASI YANG DTUJU.

DALAM PERJALAN KE LENGGONG KAMI SINGGAH DI R&R TAPAH. INI ANTARA SUDUT PENGETAHUAN YANG DAPAT DIKONGI BERSAMA2 DENGAN PENGUNJUNG. CERITA TENTANG SEJAHARH KEMERDEKAN. DAN PEJUANG2 KEMERDEKAAN.


BEREHAT DI R&R GENTING SEMPAH SEBB PILOT KEPENATAN. MAKLUMLA MEMANDU JARAK JAUH + MALAM PULAK. KALAU TAK CUKUP REHAT BULIH TERBABAS OO..

INI PINTU GERBANG LOKASI YANG DITUJU. PUSKEP. SATU KAWASAN DENGAN MRSM KUALA KANGSAR SAHAJA. DALAM GPS MMG TAK JUMPA LA LOKASI NIH. KALAU CARI MRSM JUMPA.
JAUH PERJALANAN LUAS PENGETAHUAN. SANGAT BETUL.. untuk sampai ke sini jika dari kuantan kita boleh naik ikut genting sempah hala ke genting highland-hala pulak ke batang kali. sampai batang kali ambil arah ke tanjung malim. sampai tanjung malim naik semula ke highway pantai timur.-exit kuala kangsar. sampai kuala kangsar cari jalan menghala ke lenggong/gerik..dalam jarak 40km insaallah sampai...