Tuesday, August 19, 2008

SEMINAR AL QURAN DAN PEMBENTUKAN UMMAH CEMERLANG

SEMINAR AL QURAN DAN PEMBENTUKAN UMMAH CEMERLANG merupakan seminar yang ke-3 aku dipelawa untuk bentang kertas kerja. Seminar ini bertempat di Universiti Darul Iman Malaysia, Kampus Kusza. Kali nih aku membentang kertas kerja bertajuk : CABARAN PENTAFSIRAN AL-QURAN DALAM MEMBENTUK UMMAH CEMERLANG: SOROTAN TERHADAP UNSUR ISRAILIYYAT... sebenarnya Mursyid aku yang suruh...dia bayor..nak bentang kene bayo ooOO...rm 250.00...dia bayar atas tiket dia ok la..banyak tuh.....aku keje buat paper then bentang..masuk la proseding..ok la tuh.. Mursyid aku best giler...sangat2 bagus... Prof Madya Dr Asyraf bin Haji Abdul Rahman namanya..timbalan dekan fakulti Pengurusan dan Ekonomi....tp tak de plak dalam gambo tuh..tuh kawan2 yang sama-sama bentang..paling kanan tuh Ust Fauzi Yusoh..adik ustaz Zawawi yang kuar TV sokmo tuh..pensyarah UDM...sebelah dia tuh Dr Al-Iraqi...dari mana tak ingat dah....yang tengah tuh aku la kan..sebelah aku tuh Prof Madya Dr. Radwan Jamal, pensyarah dari UIAM, yang last sekali tuh... Ustaz kat UDM gak..dia timbalan pendaftar..buat kajian tentang Islam di Champa... dalam ramai2 aku sorang je pensyarah dari IPTS...mujur derang seme tahu shahputra takde la malu sangat..hu hu h...maknanya pensyarah Kolej Shahputra pun sama taraf je...jangan malu...insa'allah akan datang nih ada lagi aku akan bentang...tapi maleh cite lagi..takut tak jadi...dah jadi baru best citer..kasik bakar sama kawan2 yang dah ada master.....bentang dalam bahasa arab + melayu..aku nih mujur Bahasa Inggeris lintang pukang je...kalau dok...kalu dok..suh je ke mana aku g...

6 comments:

Eja said...

Kagum ke mu madi... Tahniah!

spongegoat said...

suka aku tengok kengkawan yang dah lama x jumpa ni, masing2 berjaya dlm bidang yg diceburi..

bukan dulu masa sekolah, cita2 ko nak jd angkasawan ker...

pangsenam said...

bagus ustad... kasik gegarrrr

asmadi said...

kat sekolah dulu mana nampak gaye nak jadi orang nye....asyik kene baling kapor je...guane gamok spongegoat....

spongegoat said...

tu la, kt skul dul oak noti sangat, dah tu oak dobit paling hensem lak tu...

Mc Zue said...

syabas betta syabas....