Friday, November 7, 2008

Dr Sheikh Muszaphar Kene Siasat

MOSTI siasat pendapatan Dr. Sheikh Muszaphar


SHEIKH Muszaphar


KUALA LUMPUR 7 Nov. - Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) akan menyiasat dakwaan sebuah akhbar milik pembangkang bahawa angkasawan negara, Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha telah memperoleh pendapatan hampir RM1.2 juta hasil siri ceramah yang dilakukannya di seluruh negara sejak tahun lalu.

Timbalan Menterinya, Fadillah Yusof melahirkan rasa terkejut dengan dakwaan itu dan menyifatkan tindakan angkasawan berkenaan sebagai 'tidak patut' sekiranya spekulasi itu terbukti benar.

"Bagaimanapun, dalam hal ini, saya terpaksa menyiasat perkara ini terlebih dulu memandangkan berita itu datangnya daripada akhbar pembangkang," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas laporan yang diterbitkan oleh sebuah akhbar yang mendakwa Sheikh Muszaphar mengenakan bayaran sebanyak RM8,000 untuk satu jam berceramah... BERITA PENUH...


KALAU MENGIUT AKHBAR YANG BUAT DAKWAAN TERSEBUT..MMG JADI JUTAWAN LA ... RM 8000 TUH TAK TAU LA..SETAKAT YANG AKU SENDIRI YANG TENGOK N TAU URUSAN DENGAN DIA...RM 3000 JE......

No comments: