Thursday, June 18, 2009

GEMA JUMAAT 19 JUNE 2009 PAHANG FM

hari nih aku dijemput sekali lagi untuk menjadi tetamu di rancangan GEMA JUMAAT di pahang fm. program dikendalikan oleh abang adnan. bermula jam 915 am- 10 am.. kejap je..pagi nih kepala agak pening sikit...tapi ok je..

bulan lepas sistem keselamatan biasa je..tapi kali nih time aku nak masuk je ke pahang fm...ada pulok palang automatik...kene menapak la sket masuk dalam..amik kad tetamu di pondok keselamatan..baru boleh masuk.....

topik kali nih pasai syukur..tajuk mudah2 je..senang orang nak bincang dan paham..tajuk berat2 sangat takut orang tak paham..tapi paling takut..aku yang salah jawab..aku senang je..tak tau kata tak tau..maleh nak pandai2...lantok orang nak kate ape...

terima kasih kepada pendengar dan yang bertanya..dari kelana jaya..haji abd muin..dia tanya bagaimana nak bior konsisten je kite bersyukur..yang boleh aku rumuskan dari jawapan aku beri kat dia...jangan mengunakan nikmat kurniaan allah ke arah maksiat..selagi tuh lah kita bersyukur... syamsul taman tas...dia nih mmg pendengar setia gema jumaat kot..ada je soalan dia...dia tanya pasai artis ...aku tak berani nak kata alhamdulillah derang tuh tak diterima allah..sebab aku rasa derang tetap berusaha (artis2 yang ok la nih..pepaham le yek).....bukan dengan cara tikam nombor...cuma aku kata..kalau ada pilihan lain..pekerjaan yang lebih direda'i..pilih lah jalan tersebut....Tok Janggut pun ada kol..pn norihan dari bentong..dan msg dr abang Tan sahabat pahang fm..tanya pasai syukur orang menang no ekor.....pastuh talian ditutup...aku cite sket pasai kelebihan orang bersyukur...n penutup..ngam2 10 am kene stop....


7 comments:

Anonymous said...

salam ustaz

guane komen ustaz, Allah tambah nikmat kita kalo kita syukur kan? macam kat kolej kita ni, kalo buleh result teruk, kita syukur jela, toksoh maroh-maroh. nanti sem depan usaha lagi kot result molek sikit. guane tu ustaz? hehe...sian tgk member asyik kena je bila buleh result studen.huhu...

KOYAN said...

tuh bukan bersyukur..tuh kene redha..tapi dalam sama kene berusaha meningkatkan prestasi mengajor..budok2 dah mmg tak berapa nak pandai..hok ada pandai2 kene cari le jalan..hok pandir + baber...takde aroh doh la..hai--hai..bye.bye je la...

KOYAN said...

member2 hok kene tuh...angap je penghapus dosa...

Mc Zue said...

alhamdulillah...mudah2han..

ustazrock said...

mmm sy rase yang "pandir + baber" bukannye mereka tak pandai...cume kene lebih berusaha lagi...muhasabah diri dan banyakkan doa...memohon pertolongan daripada Allah InsyaAllah boleh...bukan kah doa tu adalah satu senjata bagi orang Islam jadi gunakanlah dengan sebaik-baiknya...janganlah hanya disimpan senjata (doa) tu tak da faedahnya...Teruskan berjuang dan jangan mengalah Insya Allah kejayaan menanti akan menanti kepada mereka yang Istiqamah dalam perjuangan...maaf kalau ade tersalah kate ye...Wassalam

hisyamrahman said...

syukur...sememang nye kite kene bersyukur...syukur dalam pelbagai cara, syukur dalam berbagai bentuk.

namun begitu, kalu syukur sebab nak menggelak diri, kawe rase bukanlah gayenye....

setiap usaha akan membuahkan hasil, bergantung kepada usaha kite, usaha kuat ke, usaha kurang ke, usaha lepas tangan ke, usaha lebih kurang ke.

setiap kejadian sememangnya ada hikmahnya. itu la pendapat kawan. cuma, kalau kiter boleh menggelakkan dari berlakunya musibah, kiter elakkan, cthnya bawak kete x pakai tali pinggang keledar, accident, tercampak, mungkin kalau kiter pakai keledar campur doa(bak kata ustaz rock) kite tak tercampak.

kawan bukannya ustaz cuma sekadar memberikan pendapat. ampun dan maaf kalau tersalah bicara.

wassalam

Anonymous said...

betul jugok kata anda semua. terima kasih atas segala nasihat. so... kita buat usaha yang terbaik. pagi-pagi doh aminkan doa..terer ustaz madi maintain suara sama dan nada sama je baca doa tiap2 hari. huhu.... doa doh, usaha sehabis baik pun doh, result Tuhan punye kuasa tul dok? apa-apa jadi sume ada hikmah kan... alhamdulillah ala kulli hal...oops...ambo dok reti menaip jawi. hehe.... terima kasih semua