Friday, April 16, 2010

CIUM KEMALUAN ISTERI TIDAK BAU SYURGA

ceramah kursus perkahwinan di masjid negeri. dalam satu topik yang membincangkan isu adab bersama pasangan masing-masing setelah menikah. teman telah mengatakan bahawa sesiapa yang cium kemaluan isterinya atau suaminya..maka mereka tidak akan sekali-kali dapat bau syurga. kelihatan peserta yang datang berbisik2 sesama mereka..

untuk meredakan keresahan masing2 teman berkata; ada apae2 soalan ke sebelum saya meneruskan ceramah kita pagi nih...

bangun seorang peserta lelaki yang bersongkok. lagaknya seperti seorang ustad dari cara pemakaiannya...bergerak ke mic yang disediakan...saya ********* dari ****... merujuk kepada kenyataan ustad tadi...berkaitan dengan hukum mencium kemaluan tidak bau syurga... teman: iye..silakan...

peserta: saya belajar di ****... saya ade terbaca dalam kitab tafsir ahkam ibn arabi..mengatakan harus untuk mencium kemaluan isteri atau pasangan masing2..cuma dari segi adab tidak berapa elok..lagi pun hanya suami sahaja yang boleh buat demikian...yang lain2 tak boleh buat ust.... boleh ust jelaskan lagi mengapa tidak boleh buat demikian dan kenapa tak boleh msuk syurga....

nampak..berbezanya cara orang berfikir...asasnya bagus peserta tersebut...nampak ketika itu..peserta terangguk2..ingin mengetahui lebih lanjut...

menjawab persoalan yang ditanya semula oleh peserta.... sedara jangan salam faham...saya takde pun cakap bahawa cium kemaluan pasangan itu haram..saya tak cakapkan...ade sapa rakam ceramah saya...ade saya kata haram..tak de..saya tak kata pun tak masuk syurga... saya kata cium kemaluan isteri tak bau syurga... iyela kalau kite cium kemaluan isteri..bau kemaluan le lah.....

..>>......la.la.la.la.....>.hua..hua..hua....

6 comments:

hanif hafiz said...

kureng..haha..

ustad balik ni sy nk g kusus kawen boleh?

KOYAN said...

tak payah..ust buat satu untuk ko...free je...

madier said...

wakakakakaka..best..bestt..bile ler aku nak dgr ceramah live dr ko ni ustad?lepak2 kat sepekan mkn mee goreng telur mata....hehehe..

madier said...

wakakakakka...best..best..bila ler aku nak dgr ceramah live dr ko ni ustad...?lepak kat sepekan jaya sambil mkn mee goreng telur mata...huhuhu

madier said...

sampai dua ler pulok terhantar...cehh...ingatkan yg first tu tak send...hehee

Mohd Amli bin Abdullah @ Baharum said...

loyar buruk betul ustaz sorang nie...nasib baik ustaz madi...klu ustaz ijut entah jawapan bende lak...hahahahhaha