Tuesday, April 13, 2010

FACEBOOK KENE BLOCK!



topik menarik dan memeranjatkan..haaaa...nape lak... ha ha ha..aku tak kisah..aku bukan ade facebook...elok la tuh duk ngadap komputer je keje tah pe pe... itu sebahagian reaksi yang dapat dilihat dan didengar setelah mesyuarat setuju untuk block je facebook...

sebenarnya banyak dah negara2 yang mengharamkan pengunaan facebook nih...mereka berpendapat fb nih mampu memberi kesan nagetif kepada masyarakat.. kalau dalam organisasi pula bulih menyebbkan mutu kerje menurun...itu pendapat mereka..nak tahu lebih lanjut..taip je dalam google...tentang buruk facebook..bersepah keluar maklumat...


secara peribadi..pada aku facebook nih telah menhubungkan semula aku dengan kawan2 dan ex-student aku yang duk dimerata2 dunia..dapat bertanya khabar..mengetahui sedikit sebanyak tentang keadaan mereka itu....itu yang besar punya impak aku dapat...dan ade yang kata..eh..ustad ade facebook...tak sangka..ape ingat aku kampung sangat ke...mmg duk kampung pun...tapi mengikuti perkembangan kemudahan teknologi gak..dan mungkin sebab besarnya aku berada di SHAHPUTRA...kalau aku kerja lain..tak tentu lagi...

pasai game2 yang ade...aku tak minat sangat...nak kata melalaikan..tak berani sebab aku tak main dan tak rasa..tapi ade kala nyer game tuh merancakkan otak kita supaya berfikir..so kalau kene cara kita gunakan kemahiran tersebut dalam merancang setiap tindakan yang perlu dilakukan..tapi kalau dah main lebih pada kerja...makanyer HARAM pada aku..sebab tanggungjawab hakiki dah diabaikan...

aku dan facebook hari-hari...balik umah layan jugak....tuh kalau anak aku tak ajak main otromen la...kalau dak aku suka layan anak jer...hari kerja..pagi2 selepas buka sistem kolej melihat berapa ramai stdnt online..aku akan chek result spm student mengikut program..sehingga tepu..aku akan layan facebook seketika..melihat komen2..mencari cerita2 kawan2... dah ok sambung kerja..kalau tak..aku suka layan baca blog sape2 je.... dannn andaikata kita datang kerja..kita bukak facebook dulu..tak buat kerja dulu...itu tidak betoi...

esok sudah berubah...facebook dah diblock..atas sebb tertentu yang pastinya untuk kebaikan semua.....aku ok je...sbb aku ade broadband... ha ha ha ha...