Sunday, July 18, 2010

LAGI CERITA HOSPITAL TEMERLOH!

ini kisah berlaku pada staf teman plak.bukan ape cerita nih mudah-mudahan menjadi pengajaran kepada orang lain.atau kalau pengurusan hospital baca.mungkin dia boleh perkemaskan lagi sistem pengurusan hospital tersebut..memang kita tak boleh mengejar kesempurnaan dalam apa2 tindakan pun..cuma kita bleh berusaha ke arah kesempurnaan..

member teman bebaru nih...keguguran..tak tau sebab pe..tekanan keje ker..tekanan perasaan ker....kene tekan ngan suami dia ke...tuh teman tak pasti..yang pasti dia mengalami pendarahan..atau keguguran. setelah diperiksa sah la mmg keguguran.cuma kalau bahsa org kampung2 nih..tak keluar habis....so seorang Dr dah keluarkan arahan..ini merujuk kepada BORANG ARAHAN KEMASUKAN KE WAD HOSPITAL SULTAN AHMAD SHAH TEMERLOH..memang dia kene basuh wad untuk cuci...cuci pe tak taula..may be cuci rahim kot..takut jangkitan...agaknyer la..cuma yang nak teman highlight di sini borang arahan masuk tuh...so kene masuk pada 15 julai 2010..sebelum kul 5.. member teman nih semangat la masuk... aras 5 k.1 sebelum jam 5 petang....bila masuk je..ade pulak Dr sorang lagi..datang buat pemeriksaan berkala...check punya check..dia kata pn nih...tak leh bauh hari nih...kene datang minggu depan 21 julai 2010...ada la sebb2 tertentu mengkut prosuder bla..bla..bla... persoalannya Dr yang suh dia masuk tuh tak tau prosuder ker.... kene sampai sini bari cakap tentang prosuder...tak kena naya ke member teman nih..bukan senang nak buat janji..nak kene amik cuti..masa tuh....harap2 perkara nih tak terjadi kepada orang lain...

tuh la berlaku...ape2 pun bersabar je..so hari nih ..dah teman bagi lecture ke student2 medic teman agar tak jadi cam tuh next time....lebih hati2...agar yang datang sakit..jumpa Dr jadi kurang sakit..dan bukan bertambah sakit...

semoga allah memberkati kerja2 Dr pada hari ini....aminn.!

so..bayangkan

3 comments:

hanif hafiz said...

mane boleh delay cuci rahim..salah tu..

KOYAN said...

entah le piz.hopefully hapez nanti jadi yang terbaik...hari nih dah masuk ward sbb semalam dia sakit sangat..dan dah kuar ketulan2 darah maybe...sarung janin kot.. nak kata bleh delay ke dak...Doc2 jer yang tahu...

Fakeh said...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, SILA GOOGLE TAJUK-TAJUK SEPERTI DI BAWAH INI:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
(h) TAJUK KHAS - BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA ASWJ

FAKEH KHALIFAH SAKA