Saturday, September 8, 2018

FAMILY TIME DI BUKIT TINGGI PAHANG MALAYSIA

Sebut bukit tinggi nih, kadang org ingat di indonesia, mmg ade juga bukit tinggi berdekatan dengan Padang, tempat kelahiran hamka kalau tak saloh, kalau saloh, dia lahir tempat lain lah ye dok. Asal nye nok bawok anok2 cuti ke Pulau Kapas, keknye penuh weh, payah plok nak gi. So pikir2 bawak ke tempat hok selalu kome lintas penandah arah ke Bukit Tinggi.

Dr kuantan dlm 3 jam x sampai, bawak pelan2 la, tisak selaju kawe langor abam pakistan jual kapet di Simpang Chini hr tuu. Syukur x de pe2 kecederaan teruk abam tuh.

Kome menginap di Colmar Tropicale. Rupenye Resort ineh mmg sebagai lokasi menarik ala perancis...patut dia kabo A Fench themed Resort.. bayaran 1 malam dlm rm380. Redho je la..

Duduk di sini saja macam2 mende menarik dah sebenarnye, amik2 gambo sekitar kawasan nih pun menarik, sempat bawak anak memanah 10 anok panah rm10, paintball 11 biji RM10 dan berenang free, sbb mmg ade kolam renang di CT nih..siang berwajah lain, bila malam berwajah, persembahan muzik, silap mata, mewarna dan macam2 ade.

Cuma nok kabo awal2, makanan sini bapook ke mahal, air soya rm0.80 bleh dapat di kontan sini RM6 bohh...tembikai potong RM2 di sni RM5, cepat gi haji sapa jual tuh.

Depan Resort je nih, x de cantik mana cuma signboard belakang ade tulis Colmar Tropicale

Pintu Masuk Utama

Suasana Malam pun meriah

Suasana pintu masuk waktu malam

Sekitar kawasan susah nak cari nasi, yang jumpa Butter Rice ciput je, RM6 boh..nasi je..nasi KFC pun RM3 je..

Hari nih sempat melawat Animal Park je, nak masuk RM5 haiwan yang ade, rusa jinak, arnab, nak naik kuda padi bayo RM10..masuk la juga, alang sampai sini... esok lwpas sarapan sambung melawat sekitat bukit tinggi

1 comment:

Nicholas Watkins said...

You made some first rate points there. I regarded on the web for the difficulty and located most people will go together with together with your website. best online casinos