Saturday, June 28, 2008

TAK BERKESEMPATAN NAK MENULIS

Dah lama tak menulis nih, alasan biasa yang manusia akan bagi tak kira bangsa atau agama, orang cerdik orang tak cerdik.....iaitu sibuk..sebenarnya alasan sibuk nih untuk manusia tak reti nak urus masa je....tapi tuh la yang kita rajin duk sebut..memang betullah kita tak beberapa nak mengurus masa..patutlah dalam al-Quran Allah s.w.t banyak bersumpah dengan masa...demi waktu Dhuha, demi malam, demi siang..dan macam2 lagi..nih menunjukkan kepentingan..masa...

Malam nih aku tulis sket la...saja nak kasi nampak ada gak up date blog aku nih kan....nih aku nak bagi petua camne nak bagi sayur tahan lama dalam peti dan nampak hijau macam baru petik dari kebun...nih mak aku ajar...cara dia camni..kalau beli sayur tuh potong je cam biasa semua2 sayur tuh..walaupunnak guna sket je..yang lebih tuh..basuh..then masuk dalam tapuer atau bekas2 bertutup kemudian letak je dalam peti sejuk...kalau nak guna lepas seminggupun sayur tadi masih ok macam baru petik..tak caya bleh cuba ma...bukan kene bayar pun......

1 comment:

mohd amli said...

aik...sibuk...he heh he..tulah pandai ckp je...mcm mana viva??? dah ke blm??? mintak kipsas...dpt tak? Sabar separuh dari iman...Teruskan menulis...