Tuesday, October 5, 2010

INTERAKTIF DAKWAH TRAINING


dah dua kali progam ini dianjurkan di kolej shahputra, pertama kali dulu. hanya diadakan 1 hari sahaja. so banyak isu2 yang tidak dapat dikupas oleh pencaramah. waktu tuh hanya bro lim jooi soon sahaja yang datang bro amin tak datang. kali nih 2 2 penceramah dapat hadir alhamdulillah.

program bermula jam 845 pg - 530 ptg di dewan B 108. kehadiran peserta lebih kuran 90 orang termasuk orang luar pelajar & pensyarah. program 2 hari ini sebenarnya dapat meningkatkan kefahaman tentang islam.selain meningkatkan keyakinan kita terhadap agama islam berdasarkan beberapa fata yang ditemui dalam kitab-kitab bible.

yang menarik prog kali ini terdapat seorang india yang beragama kristian telah datang dah berhujah dengan bro lim jooi soon untuk mencari kebenaran dalam agama kristian. majlis berlansung selama 2 jam. ini kali pertama teman lihat dan dengar secara live debat agama dalam mencari ebenaran. alhamdulillah semalam 5 oct 2010. teman dapat msg dari sedara zul mengatakan insa'allah hari kamis malam jumaat beliau (india kristian) akan memeluk islam bersama isteri.

ini bro amin. menerangkan tentang persamaan yang wujud dalam kitab bible & amalan umat islam.

majlis perdebatan yang berlaku di ofis teman. kat meje teman. teman duk belakang.gambar nih pun teman amik curi2 jer.takut tak selesa bro tuh.


kesungguhan dalam menerangkan kebenaran akhirnya membuka hati india beserta isteri untuk memeluk islam akhirnya. allah jua yang memberi hidayah.kita hanya membatu dalam mencari kebenaran sahaja.

No comments: