Tuesday, January 25, 2011

BAS UTAMA EKSPRESS

nih lah bas utama yang teman naik. mmg teman akan utamakan bas utama dari bas lain. sbb dia berenti bagi teman solat subuh..sanggup dia tunggu teman srang..

dah lama teman tak balik kampung naik bas. bertahun jugak barang kali. teman pun dah lupa bila las balik kampung naik bas. 24 januari 2011. mak teman call. tok teman sakit tue. dah 2 hari tak boleh bangun, semalam muntah-muntah. tu lah sorang tok teman yang ade lagi. sebelah abah 2 2 dah takde.. dapat berita kalau tak balik sure hati tak tenteram. so teman ke call ke kaunter utama ekspress kuantan dia kata bas ke taiping malam jam 9 malam. nak jadi rezeki teman gamaknya. mmg ada 1 tiket no 3 untuk teman. time dia check tiket sblm naik tuh debar2 jugak sebb no takde dalam list. mujur drebar cerdik. call kaunter. dia kataitu nombor baru beli tadi. teman bagi tau isteri nak balik. dia pun tak keberatan. teman la keberatan sbnrnya. sebab perut isteri sedang memboyot. nak melayan karenah 2 hero. bukan kerja mudah. teman tawakal jer. lepas solat magrib ajak abg sham jiran sblh mintak hantar.

bas nih teman puji la. sbb bawak tak berapa nak laju. cuma kelakar sket malam tuh. bila drebar bas muntah. sbb tak tahan bau minyak angin cap kapak. dia mohon jangan guna...siap mintak maaf lupa bagi tau. gerak dari kuantan jam 9 00 malam 21 jan sampai kemunting jam 530 pagi. bayangkan betapa lama duk dalam bas. mujur ada BB tak bosan sangat.. dari kemunting nak ke kampung teman naik teksi kene pow rm30. teman sedekah je lah..sbb pepagi bute mana nak cari teksikan..sampai umah tok ngam2 jam 6 pagi...

No comments: